Γιατί να επιλέξω Montessori για το παιδί μου;

15/05/2021
Γιατί να επιλέξω Montessori για το παιδί μου;  Dom-Wood

  Η μέθοδος Montessori είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα όπου αναπτύχθηκε από την παιδαγωγό Μαρία Μοντεσσόρι.  

  Η μέθοδος αυτή βασίζεται στην ανεξαρτησία και ελευθερία όπου μπορεί να αποκτήσει το παιδί μας από πολύ μικρή ηλικία (τα κρεβάτια μπορούν να χρησιμοποιηθούν έναντι της κούνιας, ακόμη και για βρέφη-διότι το στρώμα του κρεβατιού βρίσκεται πολύ κοντά στην επιφάνεια του δαπέδου). Έτσι το παιδί μπορεί να ανέβει και να κατέβει στο κρεβάτι του με ευκολία.  

  Η ελευθερία αυτή που μας δίνουν τα κρεβάτια Montessori βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν την σωματική τους κατάσταση ( αφού δεν χρειάζονται κάποιον να τα βοηθήσει ώστε να «μπούνε» στο κρεβάτι τους) και την ψυχολογική τους κατάσταση ( μεγαλώνοντας έχει παρατηρηθεί ότι παιδιά όπου έχουνε μεγαλώσει με αυτή τη μέθοδο έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και προσπαθούν περισσότερο να επιτύχουν κάτι από μόνα τους). Μαθαίνουν επίσης να διαχειρίζονται καλύτερα το σώμα τους, μέσα από την επανάληψη κινήσεων για να κάνουν τις ενέργειες για να ανέβουν ή να κατέβουν στο κρεβάτι , το σώμα τους μιμείται κινήσεις.  

  Τέλος τα κρεβάτια Montessori λόγω της όψης του ξύλου φέρνουν μία αρμονία και μία σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον. Στο δικό μας εργοστάσιο τα κρεβάτια Montessori κατασκευάζονται από μασίφ ξύλο(πεύκο ή οξιά) , σε ό,τι διαστάσεις επιθυμείτε ( μπορούν επίσης να βαφτούν σε χρώμα της επιλογής σας με χρώματα νερού). Κατασκευάζουμε κρεβάτια και από σχέδια της επιλογής σας, ή βασισμένα στις ανάγκες σας.